ACV actie 06/11/2023

Home » Blog » Overleg » ACV actie 06/11/2023
06 november 2023

Werknemers die maandag “live” zijn komen werken, hebben gemerkt dat ACV vandaag een actie heeft gedaan aan de toegang van het SCK CEN.
Waarbij werknemers van SCK CEN en VITO toegang kregen, maar waarbij externe werknemers, bedrijven, aannemers, contractuelen, etc de toegang tijdelijk is onthouden.

Verhoging loonwagenbudget voor directie.

De aanleiding was, na eerdere acties voor het BR1 gebouw, opnieuw de verhoging van het budget voor loonwagens van de directie (+/- 20 personen).
Na eerdere acties hebben wij geen voldoende antwoord gekregen om dit te bespreken binnen het kader van de syndicale delegatie.

Actie!

ACV besliste daarom om over te gaan tot actie op maandagmorgen 06/11/2023 met het tijdelijke onthouden van de toegang voor externen. Enkel flyeren of affiches ophangen met verkeersborden is, zoals eerder gebleken, onvoldoende om serieus te worden genomen.
BBTK is uitgenodigd geweest door ons om deel te nemen aan de actie, maar besliste om dit niet te doen. Wij respecteren hun keuze, maar hopen toch samen als 1 team de gesprekken met de directie aan te gaan.

Gesprekken op 14/11/2023

Enkele uren na de actie ontvingen ACV en BBTK een uitnodiging tot gesprek met de directie m.b.t. de loonwagens. Deze gesprekken zullen doorgaan op 14/11/2023 in de voormiddag.

ACV heeft het begrepen!

De ACV delegatie heeft uw ongenoegen hierover begrepen en wil de gesprekken met de directie constructief maar ook alert en kritisch aangaan.