Voordelen lidmaatschap

Home » Voordelen lidmaatschap

Samen bereiken we meer!

Zonder vakbonden zouden de loon en arbeidsvoorwaarden er helemaal anders uitzien. Minder loon, minder verlof, minder pensioen, geen groepsverzekering, geen sociale bescherming, geen tijdskrediet, geen landingsbanen, werken tot je 70, geen ontslagregelingen, etc
Maar wel meer werkuren (40u/werkweek), niet betaalde werkuren, permanenties zonder vergoeding, beschikbaarheid, etc
.
Wie denkt dat alles vanzelfsprekend is en er niet dagelijks voor gestreden moet worden, zet maar best die roze bril af. Onder de noemer “concurrentienadeel met het buitenland” willen de grote werkgevers vooral goedkope werkkrachten om meer winsten te maken. En de druk wordt ieder jaar groter…….
De vakbond is en blijft essentieel voor een samenleving met sociale gelijkheid. Want grote ongelijkheid is desastreus voor de samenleving én de economie.  

Lidkaart met kortingen

Hieronder vind je enkele voorbeelden van kortingen die van toepassing zijn
op 1 maart 2023. Om hiervan te kunnen genieten, moet je je eerst registreren.
Hoe alles precies in zijn werk gaat alsook de meest actuele ledenvoordelen,
vind je terug op www.acvbieplus.be

 

Exclusieve kortingen en voordelen voor ACVBIE-leden, o.a. bij: Mediamarkt, Krëfel, H&M, E5, Torfs, FUN, AS Adventure, UGC, Imagix, Farmaline, LensOnline.be, Casa, Inno, Dreamland, Mango, Primark, Foot Locker, Nike, Adidas, Hema, Smartphoto, Coolblue, Samsung, Hello Fresh, Vivabox, Booking.com, Airbnb, Nespresso, Rituals, Dille & Kamille, Maison du Monde, Verfland, VAB, Bongo, Light Gallery, Center Parcs, Disneyland Paris, Plopsa, Technopolis, Zoo Antwerpen, Norton, McAfee en 400 anderen.

Persoonlijk advies regionaal

✔️ Gratis persoonlijk advies over je loopbaan en je mogelijkheden zoals tijdskrediet, eindeloopbaan, ...
✔️ Hulp wanner je werkloos wordt.  We maken je wegwijs, stellen je werkloosheidsdossier op en zorgen voor een vlotte uitbetaling van je uitkering.
✔️ Gratis loopbaanbegeleiding voor als je een andere richting uit wil met je carrière.
✔️ Advies, ondersteuning en indien nodig, juridische bijstand bij conflicten met je werkgever.
✔️ Hulp en informatie op je werk.  Je kan ook altijd terecht bij de ACV-vertegenwoordigers op je werk. Ze staan je met raad en daad bij!
✔️ Gratis hulp bij het invullen van je belastingaangifte

Bijstand op SCK.CEN

✔️ Advies over je loopbaan op het SCK.CEN. Wanneer heb je recht op een promotie? Hulp als je in verhaal gaat bij het missen van een promotie.
✔️ Conflict op het werk met je hiërarchie of collega's? Wij bemiddelen indien gewenst.
✔️ Verlof regelingen, mogelijkheden van tijdskrediet, einde loopbaan, etc.
✔️ Groepsverzekering, we helpen je graag om je dossier beter te begrijpen.
✔️ Vragen over ziekte of langdurige ziekte. Of begeleiding bij een reïntegratietraject na ziekte.
✔️ Een carrièrewissel op het SCK.CEN. Andere uitdagingen nodig?
✔️ Vragen over burnout, werk/privé balans, .....

Syndicale premie
Wie lid is van ACV-BIE ontvangt jaarlijks een syndicale premie van 145 Euro. Lidgeld 2024 is 20,95 Euro per maand. Je betaald dus effectief een kleine 9 Euro/maand mits aftrek van de syndicale premie. Wie zo nu en dan de Ekivita kortingkaart gebruikt zal dus al snel winst maken op het ACV-BIE lidmaatschap. Die 5% bij Carrefour, Bol.com, Ikea of de 10% bij Ici Paris Xl, de 15% Bij gamma, etc....je zit al snel boven die 8 Euro. En dan zijn er nog de geboortepremie, adoptiepremie, huwelijkspremie, .....
De ACV-BIE app
Hou alle voordelen en diensten van ACV-BIE bij de hand dankzij onze nieuwe app ACVBIE
De app is zeer eenvoudig te gebruiken. Download hem dus snel in de App Store (Apple) of op Google Play (Android) en ontdek de interessante mogelijkheden die de app te bieden heeft! De app is je digitale snelweg voor informatie over syndicale voordelen, berekeningstools, opzegtermijnen, vragen aan ACV, .......
Je stem telt!
Vakbonden onderhandelen zowat 2 jaarlijks voor een nieuwe CAO. Niet de vakbonden, maar de leden beslissen of die CAO wordt goedgekeurd. Ben je lid van ACV-BIE dan maak je mee die keuze. Personen die geen lid zijn van een vakbond hebben dan ook geen stemrecht omdat ze zich niet collectief willen laten vertegenwoordigen.